Vijesti
BORJANA KRIŠTO UTVRDILA GRADIVO: "Vijeće ministara BiH nastavlja izbor glavnog pregovarača"
Prije 7 min0
(..) čokoladom.
Gastro
28. Avg. 2022 28. Avg. 2022
0
Sastojci:
Tijesto:
- 500 g brašna
- 1 kašičica soli
- 2 vanil šećera
- 0,7-1 dl suncokretovog ulja
- 1 kašika sirćeta
- 3,5 dl tople vode
Nadjev:
- 1,25 kg očišćenih šljiva
- 5 kašika šećera
- 3 vanil šećera
- 10 g cimeta
- 100 g crne čokolade
I još…
- 200 g glatkog brašna
- malo ulja
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
2. Prvo pomiješajte suhe sastojke, pa dodajte tečne i zamijesite glatko tijesto.
2. Stavite ga u pobrašnjenu posudu i odozgo premažite uljem, pa pokrijte krpom i ostavite da "odmara" 30 do 45 minuta.
3. Dok čekate da tijesto "odmori", napravite nadjev tako što ćete isijeći šljive na tanke šnite, pa pomiješati sa šećerom, vanil šećerom i cimetom.
4. Nakon što je tijesto odstajalo, podijelite ga na četiri dijela, kao i nadjev.
5. Svaki dio razvaljajte uz pomoć ulja, i to tako da od njega napravite dvije štrudle. Po tijestu poredajte šljive i narendajte čokoladu, a onda urolajte tijesto.
6. Pecite na 190 stepeni, oko sat vremena.
7. Ostavite da se ohladi, pospite šećerom u prahu, isijecite i poslužite.
Prijatno!:)
(CdM)
Vijesti
BORJANA KRIŠTO UTVRDILA GRADIVO: "Vijeće ministara BiH nastavlja izbor glavnog pregovarača"
Prije 7 min0
Ekonomija
BORBA ZA NEDJELJU: Radnici i sindikati za slobodan dan, poslodavci čekaju da Ustavni sud neradni dan proglasi neustavnim
Prije 9 min0
Politika
ŽELIMIR NEŠKOVIĆ O BLOKIRANJU JOŠ JEDNE SJEDNICE DOMA NARODA PS BiH: "Osjećam se jadno..."
Prije 11 min0
Politika
ILIJA CVITANOVIĆ SASVIM ISKRENO ZA "SB": Nismo tražili podršku iz Hrvatske, vjerujem kako ćemo pobijediti HDZ BiH uz pomoć Hrvata iz BiH
Prije 21 min0
Gastro
ZABORAVLJENI KLASIK: Najjednostavniji starinski kolač koji smo nekada svi jeli, a danas ga malo ko pravi
Prije 21h0
Gastro
AKO NE ZNATE ŠTA ĆETE OVO POPODNE ZA RUČAK, EVO PRIJEDLOGA: Jelo koje uvijek uspijeva - a uspijeva i nestati s tanjira
11. Nov. 20250
Gastro
ZDRAV, UKUSAN I JEFTIN RUČAK VRLO BRZO ĆE BITI NA TRPEZI: Ovo je još jedno jelo idealno za užurbanu sedmicu
12. Nov. 20250
Gastro
MIRISI I OKUSI KOJIMA NE MOŽETE ODOLJETI: Danas za ručak pravimo piletinu u umaku od bijelog luka… (VIDEO)
12. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.