NOVE-STARE LINIJE: Sarajlije od danas imaju redovniji autobuski saobraćaj na ovim relacijama

Deset autobuskih linija koje u Sarajevo godinama nisu redovno saobraćale ili bile funkcionalne od jutros su ponovno uspostavljene.

  • Vijesti

  • 29. Avg. 2022  

  • 0

Deset autobuskih linija koje u Sarajevo godinama nisu redovno saobraćale ili bile funkcionalne od jutros su ponovno uspostavljene.

Riječ je i autobuskim linijama koje saobraćaju na relacijama: Ilidža-Hadžići-Drozgometva; Ilidža-Hadžići-Vukovići; Ilidža-Osjek; Otoka-Boljakov Potok; Nedžarići-Dobrinja; Drvenija-Pofalići; Stup-Vogošća; Stup-Dobroševići; Tarčin-Budmolići; Vogošća-ul. Ahmeda Rizve-Gora.

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta kaže da je njihov cilj bio uspostavljanje ovih autobuskih linija prije početka školske godine, što su i uspjeli.

 
"Naš cilj je bio, onako kako smo najavili i obećali građanima, da linije budu uspostavljene prije početka školske godine. Osluškivali smo potrebe građana, ali smo pratili i stanje na terenu u svim općinama kantona", kaže Šteta.

Dodaje i da je jedan od tri najveća prioriteta za građane Sarajeva upravo redovnost linija, tako da će i u narednom periodu pratiti situaciju i djelovati u skladu sa utvrđenim stanjem koje imaju na terenu.

(Klix.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...