"SB" NA LICU MJESTA: Počela sjednica Doma naroda Parlamenta BiH, na dnevnom redu i akcize (FOTO)

U pitanju je zakonsko rješenje koje predviđa privremeno ukidanje akciza na gorivo što bi ujedno značilo i smanjenje cijene goriva za građane. Zakon je prethodno usvojen u Predstavničkom domu PSBiH.

  • Vijesti

  • 29. Avg. 2022  

  • 0

U Sarajevu je u toku sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, 25. u aktuelnom mandatu, na čijem dnevnom redu su izmjene Zakona o akcizama u drugom čitanju.

U pitanju je zakonsko rješenje koje predviđa privremeno ukidanje akciza na gorivo što bi ujedno značilo i smanjenje cijene goriva za građane. Zakon je prethodno usvojen u Predstavničkom domu PSBiH.

Također, u najavljenom dnevnom redu su prijedlozi za izmjene zakonodavstva o radu u institucijama BiH, platama i naknadama.

Među brojnim predloženim tačkama dnevnog reda su revizorski izvještaji, odnosno nalazi i preporuke Ureda za reviziju, bilo da se odnose na finansijsko poslovanje institucija BiH u pretprošloj ili aktivnostima Ureda u 2021. godini, bilo na probleme i nedostatke u sistemu javnih nabavki te na osnovne pretpostavke za inspekcijski nadzor u institucijama BiH.

U predloženom dnevnom redu su također izvještaj o prošlogodišnjem radu Komisije za odlučivanje o sukobu interesa te izvještaj o primjeni zakona iz nadležnosti Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, kao i informacije o prošlogodišnjem radu državnog tužilaštva i o javnoj zaduženosti Bosne i Hercegovine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...