PRIPREME ZA MARS: NASA odbrojava sate do polijetanja svoje džinovske nove rakete

CNN je razgovarao s jednom do astronautkinja ovog programa Kathleen Rubins.

  • HiTec

  • 29. Avg. 2022  

  • 0

Američka svemirska agencija odbrojava sate do polijetanja svoje džinovske nove rakete kojoj je cilj Mjesec - poznata kao Space Launch System (SLS). SLS je najmoćnija lansirajuća raketa koju je NASA ikad razvila i bit će temelj njenog projekta Artemis koji ima za cilj da vrati ljude na površinu Mjeseca nakon 50 godina odsustva. CNN je razgovarao s jednom do astronautkinja ovog programa Kathleen Rubins.

 

  

Play Video

Planirano je da raketa poleti iz svemirskog centra Kennedy u 08:33 po lokalnom vremenu (14:33 po srednjoevropskom vremenu) danas.

Lansiranje pratite uživo na linku ispod:

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...