ZASTUPNICA ALMA ČOLO NAGLASILA: "Odluka Suda o izboru članova CIK-u pokazala svu zakonsku neutemeljenost tvrdnji SNSD i HDZ"

"Ovaj primjer još jednom potvrđuje da je cilj političkog saveza SNSD-HDZ uzurpacija državnih institucija", kaže ona.

  • Politika

  • 29. Avg. 2022  29. Avg. 2022

  • 1

"Odluka Suda Bosne i Hercegovine, kojom su odbijene tužbe Branka Petrića, Sanje Stanimirović-Ostojić i Novaka Božičkovića u vezi sa imenovanjem članova Centralne izborne komisije, potvrdila je da SNSD i HDZ već dvije godine vode potpuno neosnovanu kampanju protiv CIK-a" kazala je  zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Alma Čolo.

"Toliko smo čuli neodgovornih i zlonamjernih izjava o navodno 'nezakonitom' imenovanju članova CIK-a, a sada kada je i Sud BiH donio odluku svi moraju priznati da je imenovanje izvršeno u skladu sa Izbornim zakonom i nadležnostima Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Nema sumnje da je jedini problem  u cijelom ovom procesu bio u tome što SNSD i HDZ nisu zadovoljili svoje političke aspiracije", navodi Čolo.

Ako imaju osjećaj profesionalne odgovornosti, kako dodaje, parlamentarci i drugi zvaničnici navedene dvije stranke morali bi povući izjave o navodnoj nezakonitosti imenovanja CIK-a kojima su ubjeđivali javnost i predstavnike međunarodne zajednice.

"U svakom slučaju, ovaj primjer još jednom potvrđuje da je cilj političkog saveza SNSD-HDZ uzurpacija državnih institucija, te da ovakve aktivnosti nemaju nikakve veze sa Ustavom i zakonom", kazala je Čolo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...