BH TELECOM SE OGLASIO O "GAŠENJU" N1: "Dobrodošli su na platformu Moja TV pod istim uslovima kao i druge informativne TV kuće"

Kompanija BH Telecom kao javno preduzeće i društveno najodgovornija kompanija u Bosni i Hercegovini snažno podržava medijski pluralizam i pravo građana na pristup informacijama od javnog interesa te iznošenje različitih mišljenja.

  • Vijesti

  • 30. Avg. 2022  30. Avg. 2022

  • 1

Zbog gubitka najvrijednijih medijskih prava na sportska natjecanja i nerealne cijene, Sport Klub za sobom povlači isključenje i N1.

Kompanija BH Telecom kao javno poduzeće i društveno najodgovornija kompanija u Bosni i Hercegovini snažno podržava medijski pluralizam i pravo građana na pristup informacijama od javnog interesa te iznošenje različitih mišljenja.

Zbog navedenog, BH Telecom javno poziva televiziju N1 da, po uzoru na druge bosanskohercegovačke informativne TV stanice, omogući distribuciju svog TV kanala na nekomercijalnoj osnovi ili da Sport Klub prihvati posljednju ponudu BH Telecoma sa ciljem zadržavanja Sport Kluba i N1 TV kanala u sistemu Moja TV. .

Zbog potpune informacije za građane, ističemo da je u trogodišnjem ugovoru između BH Telecoma i Sport Kluba, N1 televizija bila zastupljena u paketu TV kanala zajedno sa Sport Klub TV kanalima, međutim navedeni TV kanal se mogao ugovoriti i samostalno po odvojenoj cijeni mimo paketa. U novoj dostavljenoj ponudi, Sport Klub je BH Telecomu ponudio samostalno ugovaranje N1 televizije, ali po više od dvostruko veće cijene.

Za BH Telecom potpuno je neprihvatljivo zaključivanje ugovora za samostalnu distribuciju N1 televizije po nerealno uvećanoj cijeni, pogotovo jer nije došlo ni do kakvog poboljšanja niti unapređenja kvalitete na strani N1 televizije koje bi sa poslovnog aspekta opravdalo plaćanje tako uvećane cijene, odnosno plaćanje višemilionskih iznosa koje bi ta cijena prouzrokovala.
Imajući u vidu dosadašnje navode i tendenciozno potenciranje neistinitih podataka sa strane televizije N1, jasno je da iza istih stoji nerealan vlastiti poslovni interes, koji se nastoji ostvariti zlouporabom medijskog prostora i dezinformiranja javnosti.

BH Telecom dd Sarajevo

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...