KOJOVIĆ AKTUELNI SAZIV VIJEĆA MINISTARA NAZVAO NAJGORIM: "Ostaje žal da su četiri godine..."

"Mogli smo biti nacija koja ima kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji", dodaje on.

  • Politika

  • 30. Avg. 2022  30. Avg. 2022

  • 1

Poslanik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Predrag Kojović kazao je danas novinarima da je ovaj saziv Vijeća ministara BiH bio najgori u smislu njihovog rada, a  koji se dogodilo u teško i komplicirano vrijeme pandemije i promjene globalne situacije ruskim napadom na Ukrajinu.

"Ostaje žal da su četiri godine za građane BiH protraćene. Mogli smo biti nacija koja ima kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji i pristup velikim evropskim fondovima, a naša perspektiva je mogla biti potpuno drugačija", stava je Kojović.

Razlog tome je, kaže, što su HDZ i SNSD stvorili politički savez čiji je cilj bio da se "eutanizira država BiH", dodavši da je "institucije u životu održala opozicija i njihovi prijedlozi", za šta tvrdi da ima egzaktne podatke, navodi Fena. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...