"SB" ISPRED OHR-a: Delegacija DF-a, Đonlagić i Begić stigli na konsultacije kod Schmidta (FOTO)

Nakon delegacije DF-a u OHR će doći državna zastupnica Alma Čolo (SDA). 

  • Vijesti

  • 31. Avg. 2022  31. Avg. 2022

  • 3

U zgradu OHR-a na konsultacije sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom u 13:30 stigla je delegacija Demokratske fronte koju čine dva državna zastupnika Dženan Đonlagić i Zlatan Begić

Planirano je da Begić i Đonlagić na današnjem sastanku Schmidtu predstave DF-ov prijedlog izmjena Ustava BiH i Izbornog zakona BiH. 

Današnji sastanak DF-ove delegacije sa Schmidtom sinoć je najavio i lider DF-a Željko Komšić.

"Profesori i državni parlamentarci Dženan Đonlagić i Zlatan Begić će visokom predstavniku prezentovati naš prijedlog izmjena Ustava BiH i Izbornog zakona BiH. Nadam se da na njih neće vikati, kao što je vikao na novinare, jer se s njim nikad ne zna. Schmidt pokušava da zacementira HDZ u Izbornom zakonu, tako da konstrukcija vlasti ne bude moguća bez njih.

Mislim da je visoki predstavnik odustao od neustavnih i anticivilizacijskih procenata za Dom naroda Parlametna FBiH. Pretpostavljam da će ići na jačanje uloge Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda, tako da HDZ bude uvijek neizbježna vlast", rekao je on u izjavi za Hayat.

Ove sedmice konsultacije su već održali predstavnici NIP-a, Naše stranke, SDP-a a detalji razgovora drže se u tajnosti. 

Nakon delegacije DF-a u OHR će doći državna zastupnica Alma Čolo (SDA). 

Reporter "Slobodne Bosne" je bio na licu mjesta, fotografije pogledajte u našoj galeriji. 

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...