BEGIĆ I ĐONLAGIĆ DOŠLI U OHR, A TAMO NEPRIJATNO IZNENAĐENJE: "Kukavički čin, nećemo voditi ljubav sa Schmidtom iza zatvorenih vrata"

Đonlagić je rekao kako se i dalje nameću rješenja koja ne postoje niti u jednoj zemlji članici EU ili Vijeća Evrope.

  • Politika

  • 31. Avg. 2022  31. Avg. 2022

  • 10

Generalni sekretar Demokratske fronte Dženan Đonlagić i potpredsjednik Zlatan Begić danas su bili u OHR-u u okviru novih konsultacija za izmejne Ustava i Izbornog zakona BiH. Sastanku, kako kažu, nije prisustvovao visoki predstavnik Christian Schmidt, a Đonlagić i Begić su bili izrazito ljuti. "Ovo je kukavički čin. Mi nećemo voditi ljubav s g. Schmidtom iza zatvorenih vrata na temu stvaranja Palestine u ovoj zemlji", rekao je Begić ljutito, prenosi N1.

Đonlagić je rekao kako se i dalje nameću rješenja koja ne postoje niti u jednoj zemlji članici EU ili Vijeća Evrope.

“Linija ispod koje ne idemo – implementacija svih presuda Evropskog suda za iz Strazbura, to traži EU o nas za buduće integracijske procese. Ako to ne ispunimo, ne možemo nikada biti članica. Na kraju je bilo dostojno, ako smo već pozvani u OHR, da se konsultujemo i pričamo o implementaciji presuda, izmjena Ustava i Izbornog zakona, da gospodin Schmidt bude na tom sastanku. Nije se pojavio”, rekao je Đonlagić.

Begić je izrazito optužio Schmidta da pokušava napraviti Palestinu u BiH, a da ga presude Suda za ljudska prava ne interesuju.

“Bavi se time da provede zahtjeve HDZ-a i Vlade RH ,da ovdje napravi evropsku Palestinu koja će biti u političkom, vojnom i ekonomskom smislu ovisna od susjednih država. On se nije pojavio, dočekali su nas ljudi njegovi saradnici čije prisustvo cijenim. To je kukavički potez Schmidta. Ako već putem medija šalje određene poruke, treba da stane pred one ljude koji se zalažu za isto uređenje kakvo je u Njemačko. Mi nećemo voditi ljubav sa g. Schmidtom iza zatvorenih vrata na temu stvaranja Palestine u ovoj zemlji niti ćemo pomagati nekima u Sarajevu, niti njegovim naci-HDZ prijateljima koji pokušavaju to provesti”, rekao je Begić.

Istakao je kako je cilj ovih konsultacija da Schmidt provede ono što je i zamislio te da DF neće učestvovati u tome. Pozvao je visokog predstavnika da dođe u institucije BiH i pred medijima vodi rasprave o ovim pitanjima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...