ALMA ČOLO NAKON SASTANKA U OHR-u: "Iznijeli smo svoje stavove, trenutno nema nikakvo rješenje"

"Mi smo rekli da smatramo da nije dobro mijenjati Izborni zakon u vrijeme predizborne kampanje. To je protivno demokratskim standardima i može samo zaoštriti izbornu kampanju", kazala je ona.

  • Politika

  • 31. Avg. 2022  

  • 6

Alma Čolo, SDA-ova državna parlamentarka, obratila se medijima nakon završenih konsultacija u zgradi OHR-a u Sarajevu. 

Glavna tema sastanka, kako je već ranije najavljeno, bila je izborna reforma koju bi u predstojećem periodu mogao nametnuti visoki predstavnik Christian Schmidt.

"Nisu ništa konkretno nudili, ovo je ustvari bio nastavak sastanka kojeg smo imali 27. jula. Željeli su vidjeti kakvo je naše mišljenje da li bi visoki predstavnik trebao nametnuti izmjene Izbornog zakona u vremenu predizborne kampanje, a koje bi išle u pravci deblokade Federacije BiH", rekla je Čolo.

"Iznijeli smo svoje stavove, trenutno nema nikakvo rješenje, niti pisano niti neko o kojem su nam pričali. Mi smo rekli da smatramo da nije dobro mijenjati Izborni zakon u vrijeme predizborne kampanje. To je protivno demokratskim standardima i može samo zaoštriti izbornu kampanju", kazala je ona.

"Ukoliko bude trebalo nešto mijenjati, briselski dogovor je jasno precizirao da je to poslije 2. oktobra. Mi smo spremni poslije 2. oktobra učestvovati sa svim političkim akterima koji budu izabrani na izborima, kako bi došli do odgovarajućeg rješenja", istakla je Čolo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...