"BIRATI JE LAKO": EU pokrenula kampanju za poticanje veće izlaznosti birača na predstojećim izborima u BiH

Šef Delegacije EU u Bosni i Hercegovini Johann Sattler kazao je da je glasanje na izborima jedan je od najvažnijih načina na koji građani u demokratskoj državi mogu uticati na svoju budućnost. 

  • Vijesti

  • 03. Sep. 2022  03. Sep. 2022

  • 0

Evropska unija u Bosni i Hercegovini danas je pokrenula kampanju pod nazivom “Sve počinje izborom” s ciljem da ohrabri i motivira građane Bosne i Hercegovine da iskoriste svoja demokratska prava izlaskom i glasanjem na predstojećim izborima.

Kampanja je otvorena uličnim akcijama pod nazivom 'Birati je lako' ispred BBI Centra u Sarajevu, u parku Petra Kočića u Banja Luci i na Španskom trgu u Mostaru.

Prolaznici su u sva tri grada pozvani da učestvuju u nagradnoj igri na način da uđu u glasačku kabinu i izvrše jednostavan odabir, na primjer između modnih artikala, destinacija za putovanja u BiH ili muzičara u usponu, navodi Fena. 

Naglašavajući koliko je lako glasati u zamjenu za simboličnu nagradu, ovom akcijom se nastoji istaknuti vrijednost glasanja za nešto puno vrjednije –  budućnost zemlje.

Kampanja će obuhvatiti i izjave istaknutih bh. građana o važnosti izlaska na izbore, poput košarkaške zvijezde Jusufa Nurkića, kao i druge aktivnosti usmjerene na angažiranje javnosti i podizanje svijesti o vrijednosti ostvarivanja demokratskih prava.

Šef Delegacije EU u Bosni i Hercegovini Johann Sattler kazao je da je glasanje na izborima jedan je od najvažnijih načina na koji građani u demokratskoj državi mogu uticati na svoju budućnost. 

"Predstojeći izbori 2. oktobra će oblikovati naredne četiri godine u Bosni i Hercegovini. Ono što bih poručio građanima Bosne i Hercegovine jeste da budu pokretači budućnosti kakvu žele, jer sve počinje njihovim izborom. Ne propustite svoju priliku - rekao je Sattler", saopćeno je iz Delegacije EU u BiH. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...