NEVJEROVATAN PODVIG KOŠARKAŠKIH ZMAJEVA: Nurkić, Musa i Roberson razbili evropske prvake, BiH na pragu drugog kruga!

BiH sada nakon tri kola ima dvije pobjede i jedan poraz, a i Slovenija je na istom omjeru 2-1.

  • Sport

  • 04. Sep. 2022  04. Sep. 2022

  • 9

Košarkaši Bosne i Hercegovine pobijedili su u Kelnu u trećem kolu Eurobasketa favoriziranu selekciju Slovenije rezultatom 97:93 i tako su došli na korak do plasmana u nokaut fazu Europskog prvenstva, piše Klix.ba.

Naša selekcija odlično je otvorila utakmicu i imala je seriju 8-0. Međutim, Slovenci brzo budu i dolaze do preokreta, a na kraju prve četvrtine imali su prednost od šest poena prednosti (32:26).

Krenuli su Slovenci dobro iu drugoj četvrtini, ali tada će naši biti predvođeni Džananom Musom (16 poena u prvom poluvremenu) i vraćaju utakmicu u egal. Igralo se dosta puta koš za košem pa su Slovenci otišli na odmor sa samo tri poena prednosti.

Nastavili su bh. košarkaši odlično igraju u trećoj dionici te je već tada bilo sasvim jasno da se očekuje dramatična završnica. Tako je i bilo. Velika drama, ali fenomenalno izdanje naših košarkaša koji su ostvarili veliku pobjedu.

BiH sada nakon tri kola ima dvije pobjede i jedan poraz, ai Slovenija je na istom omjeru 2-1.

Do kraja grupne faze Bosna i Hercegovina igra još dvije utakmice. Prvo ćemo u utorak igrati protiv Francuske, a onda u srijedu vjerovatno odlučujući susret protiv Litve.

Tablica:

Poredak osigurava SofaScore LiveScore

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...