"LIK SE PREDSTAVLJA KAO SRBENDA, A NOSI TURSKO PREZIME.....": Društvene mreže gore, Dodikov savjetnik razočaran nakon pobjede Zmajeva, uslijedile su oštre reakcije...

No, ima i onih koji žive i rade u Bosni i Hercegovini, a javno podržavaju drugu reprezentaciju.

  • Mini market

  • 05. Sep. 2022  05. Sep. 2022

  • 12

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je veliku pobjedu nad Slovenijom u trećem kolu Eurobasketa rezultatom 97-93.

No, ima i onih koji žive i rade u Bosni i Hercegovini, a javno podržavaju drugu reprezentaciju.

Milan Tegeltija, javni funkcioner Bosne i Hercegovine i savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika uzburkao je duhove komentarom nakon utakmice.

“Veliki rezultat su napravili košarkaši koji se predstavljaju kao reprezentacija BiH. Pobjediti ovu Sloveniju je golemo. To valja čestitati igračima i onima za koje su igrali, pjevali njihovu himnu i uz njihove zastave. Ali to nije moja reprezentacija, moja igra sutra i biće prvak Evrope”, napisao je Tegeltija na društvenim mrežama.

Tegeltija je u sljedećoj objavi kritizirao zastavu s ljiljanima te kazao kako on nije nacionalista.

Nakon Tegeltijine objave uslijedile su oštre reakcije na društvenim mrežama, izdvojili smo neke od njih.

Zanimljivo, Tegeltiji nije smetalo kada je KK Igokea naslov prvaka Bosne i Hercegovine proslavila fotografirajući se sa zastavom Republike Srpske...

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...