KURTI POVODOM NAVODA ANE BRNABIĆ: "Srbi su bezbjedni, oni koji se tako ne osjećaju su kriminalci i korumpirani"

Navode srpske premijerke prokomentarisao je danas iz Podujeva kosovski premijer, Albin Kurti, odgovarajući na pitanja novinara.

  • Regija

  • 05. Sep. 2022  05. Sep. 2022

  • 0

Srpska premijerka, Ana Brnabić, boravila je danas na sjeveru Kosova. U podne je posjetila Kosovsku Mitrovicu, a potom i Manastir Banjska, odakle je građanima poručila da Srbija „neće da dozvoli nove oluje i pogrome“, kao i da Vučić pokušava da nađe kompromise kako bi obezbijedio „kakvu takvu bezbjednost Srbima na KiM“, prenosi KoSSev.

„Skoro na sve smo spremni, da skoro po svaku cijenu čuvamo mir i stabilnost, ali postoje crvene linije i to mi je važno da pred vama ponovim, kao što ste toliko puta čuli od predsjednika Aleksandra Vučića. Ta crvena linija je bezbjednost našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Neće biti novih oluja i neće biti novih pogroma“, saopštila je Ana Brnabić u manastiru Banjska.

Navode srpske premijerke prokomentarisao je danas iz Podujeva kosovski premijer, Albin Kurti, odgovarajući na pitanja novinara.

Kurti je kazao da su građani koji žive na Kosovu bezbjedni, uključujući i pripadnike srpske zajednice.

„Građani Republike Kosovo su bezbjedni jer je Kosovo demokratska i nezavisna država, sa suverenitetom i teritorijalnim integritetom, koja ne toleriše i bori se i protiv organizovanog kriminala i korupcije svih vrsta, tako da su pripadnici srpske zajednice bezbjedni i južno od Ibra i sjeverno od Ibra“, rekao je Kurti, prenosi Gazeta Express.

On, međutim, tvrdi da su oni koji se „nesigurno osjećaju“ zapravo kriminalci.

„Oni koji su nesigurni i možda se čak osjećaju nesigurno su kriminalci, oni su korumpirani, jer je pravda države i sila zakona nemilosrdna prema njima“, dodao je premijer.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...