ANA BRNABIĆ STIGLA U SUSJEDNU DRŽAVU KOSOVO: Prekrila grb Srbije na tablici službenog automobila

"Najiskrenije da vam kažem osjećala sam se kao 'svoj na svome'", rekla je Brnabić.

  • Regija

  • 05. Sep. 2022  05. Sep. 2022

  • 5

Premijerka Republike Srbije Ana Brnabić je, nakon što je danas prilikom prelaska granice između država Srbije i Republike Kosovo morala prekriti nacionalne oznake Srbije na registraciji službenog vozila, pokušala ovaj potez staviti "u drugi plan" populističkim izjavama.

Ona je odgovarajući na pitanje novinara koji su je pitali kako se osjećala kada je prešla granicu, odgovorila floskulom.
"Kako sam se osjećala kada sam prešla administrativnu liniju?

"Najiskrenije da vam kažem osjećala sam se kao 'svoj na svome'", rekla je Brnabić.

Brnabić je upitana da prokomentariše i izjavu premijera Republike Kosove Albina Kurtija, koji je rekao da je dokaz demokratije to što je premijeka Srbije na Kosovo ušla sa ličnom kartom izdatom u Srbiji.

"Što se tiče izjave gosodina Kurtija, moram da kažem da bi mi bilo izuzetno drago da vidim tu demokratiju i demokratski poredak. Ne mogu da kažem da to vidim kada je u ovoj godini uskaćeno pravo glasa Srbima na Kosovu, koje je osnovno, bazično ljudsko i demokratsko pravo", kazala je Brnabić.

Podsjećamo, premijerka Srbije Ana Brnabić posjetila je danas Kosovo prvi put nakon dva mandata, a njena pratnja, uključujući i vozilo u kojem se nalazila, morali su, kao i svi građani Srbije koji automobilom ulaze na Kosovo, na registarskim tablicama imati prekrivene oznake države Srbije.

Sva vozila su imala registarske tablice na kojima su naljepnicama bili prekriveni državni simboli, dok automobili s oznakama RKS nisu imali naljepnice na tablicama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...