ZAJEDNIŠTVO BH. DIJASPORE: U glavnom gradu Danske manifestacija posvećena bosanskom jeziku...

Završetak školske manifestacije obilježit će se dodjelom zahvalnica i priznanja svim učesnicima i sponzorima.

  • Kultura

  • 06. Sep. 2022  

  • 0

Udruženje bosanskohercegovačkih učitelja u Danskoj (OBHUD) povodom Svjetskog dana učitelja - 5. oktobra, organizirat će u Kopenhagenu 8. oktobra "Drugu smotru školstva", a 9. oktobra i Konferenciju o maternjem jeziku "Zajedništvo bosanskohercegovačke dijaspore u Danskoj-uslov za očuvanje maternjeg jezika".

- Intencija je ispunjenje moralnih obaveza svih u dijaspori da sačuvamo svoj bosanski jezik, bosanskohercegovačku tradiciju i kulturu, kao i vezu s domovinom – navode organizatori.

Učenici bosanskih dopunskih škola iz cijelog svijeta, kao i učenici redovnih škola iz Bosne i Hercegovine imaju priliku da se takmiče za najbolje literarne i likovne radove, koji će biti proglašeni na smotri školstva 8.oktobra.

Učenici bosanskih dopunskih škola u Danskoj će dobiti priliku pokazati šta su naučili i radili u proteklom periodu, a odrasli učenici će se predstaviti bogatim kulturno-umjetničkim i zabavnim programom.

Završetak školske manifestacije obilježit će se dodjelom zahvalnica i priznanja svim učesnicima i sponzorima.

Na Konferenciji o bosanskom jeziku pozvani su predstavnici bh. udruženja i džemata u Danskoj, roditelji djece, gosti iz Švedske, BiH i Engleske, najavljeno je iz BHD Infodeska.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...