NIKŠIĆ NA PRDIZBORNOM SKUPU U GRAČANICI: "Nisu dana proveli u rovu a prizivaju rat..."

On je na stranačkom skupu kazao da nijedan od današnjih vlastodržaca nije bio ni dan u rovu.

  • Politika

  • 06. Sep. 2022  06. Sep. 2022

  • 3

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić prozvao je vlastodršce da pozivaju na rat kako bi zaštitili svoje bogatstvo.

On je na stranačkom skupu kazao da nijedan od današnjih vlastodržaca nije bio ni dan u rovu.

“Da su današnji vlastodršci ijedan dan proveli u rovu, a ne u švercu cigara, trezoru ili u odvođenju ljudi u radne logore, ne bi danas palili vatru nacionalizma i pozivali na rat”, rekao je Nikšić.

“Odakle im hrabrost da iko pomisli da neko svoje dijete pošalje u rat, a sve kako bi oni zaštitili svoje bogatstvo stečeno ratnim profiterstvom”, naveo je dalje predsjednik SDP-a.

Nikšić je dalje poručio da za SDP ne postoje male ili velike sredine i ne postoje više bitni članovi.

“Kod nas smo svi jednaki, a upravo nam je i to osnova za borbu za jednakopravno društvo, u kome će svako uživati ista prava. Ova zemlja može i mora naprijed”,  zaključio je Nikšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...