POTVRĐENO ZA "SB": Iznenada nas je napustio direktor JP "Vjetrenica" Nikša Vuletić

Iz pećine Vjetrenica kratko su obavijestili javnost na Facebooku kako je zbog iznenadne smrti ova turistička atrakcija zatvorena za posjete. 

  • Hronika

  • 07. Sep. 2022  09. Dec. 2022

  • 0

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić potvrdio je za "Slobodnu Bosnu" kako je prijavljena smrt muške osobe iza ponoći u selu Pećine, dodajući kako još uvijek nisu poznati motivi.

Kako saznajemo, riječ je o direktoru Javnog preduzeća "Vjetrenica" Nikša Vuletić (47).

"Policijski službenici su uradili uviđaj, te se pod nadležnosti dežurnog tužioca provode daljnje istražne radnje kako bi se rasvijetlio slučaj i okolnosti pod kojim se dogodio", rečeno nam je iz MUP-a HNK.

Informacija o tragičnoj smrti Nikše Vuletića je potresla Hercegovinu u kojoj je ostavio neizbrisiv trag svojim radom.

Vuletić je bio dugogodišnji direktor JP "Vjetrenica" i poznat je kao čovjek pod čijim je upravljanjem, jedna od najljepših pećina u našoj zemlji doživjela je svojevrsnu renesansu.

Brojni projekti koje je kreirao doprinijeli su tome da je Vjetrenica iz godine u godinu postajala sve zanimljiviji fenomen u Hercegovini koji je privlačio domaće i strane turiste, a posebno će ostati zabilježena njegova borba da Vjetrenica bude nominirana za upis na UNESCO-ovu listu zaštićene prirodne baštine.

Iz pećine Vjetrenica kratko su obavijestili javnost na Facebooku kako je zbog iznenadne smrti ova turistička atrakcija zatvorena za posjete. 

Sutra se obilježava Dan Općine Ravno kada je Vjetrenica trebala biti otvorena za posjetitelje besplatno, no pretpostavljamo da do toga neće doći.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...