MARKO MILJKOVIĆ IZNIO OPTUŽBE NA RAČUN MINISTRA UNUTRAŠNJIH POSLOVA SRBIJE: "Bunker je Vulinov, tamo je uzgajao drogu"

Zasad nije poznato o kom se bunkeru radi i da li je riječ o onome na Partizanom stadionu, koji su okrivljeni koristili kao "bazu"

  • Regija

  • 07. Sep. 2022  07. Sep. 2022

  • 2

Pripremno ročište protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih okrivljenih nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu, a okrivljeni su se tom prilikom izjašnjavali o dokazima Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK). Jedan od vođa krimi-grupe, Miljković, iznio je niz optužbi na račun ministra policije Aleksandra Vulina.

Vulina je najprije pomenuo Belivuk, rekavši da je mašina za mljevenje mesa, a u kojoj su prema tvrdnjama tužilaštva okrivljeni mljeli žrtve, naknadno donijeta u vikendicu u Ritopeku, piše Direktno.rs.

" Mašina je tri do četiri puta veća od dimenzija vrata te prostorije gdje tužilac tvrdi da je ona pronađena. Ne može da prođe kroz taj otvor i tu nije pronađena nego je donijeta. DNK je mogao da donese bilo ko i da podmetne. Danima su se tamo šetkali forenzičari i ministar Vulin se slikao. Zato tražim da sud pribavi predmet poznat kao „ubistvo na šinama“, pa da vidite šta se tamo radilo sa DNK tragovima. Zamislite šta se tek u ovom slučaju radi",  rekao je Belivuk.

Potom je i Miljković iznio niz nelogičnih izjava, ponovo na račun Vulina.

"Bunker je Vulinov, on je tu uzgajao marihuanu, kao što je to radio u Jovanjici. On je napunio mašinu DNK tragovima. I pronađeno oružje je Vulinovo, pa predlažemo da bude svjedok i da imamo suočenje ovdje", rekao je Miljković.

Zasad nije poznato o kom se bunkeru radi i da li je riječ o onome na Partizanom stadionu, koji su okrivljeni koristili kao "bazu". Sa druge strane, nije najjasnije ni kako je tamo bilo moguće uzgajanje opojne droge.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...