RUSI U VELIKIM PROBLEMIMA: Ukrajinska vojska pokrenula iznenađujući protunapad...

Analitičari su rekli da bi inicijalna meta ofenzive na sjeveroistoku mogao biti grad Kupjansk, ključna prometna tačka kroz koju prolazi ruska opskrbna ruta prema jugu.

  • Evropa

  • 08. Sep. 2022  

  • 1

Ukrajinska vojska je pokrenula iznenađujući protunapad na sjeveroistoku zemlje, u harkivskoj regiji, kojim je rastegla ruske snage koje su prisiljene suočiti se s ukrajinskim protunapadom na jugu, u regiji Herson.

Proruski čelnik samoproglašene Narodne Republike Donjeck jučer je rekao da su ukrajinske snage "okružile" Balakliju, grad na istoku s oko 27.000 ljudi smješten između Harkiva i Izjuma, koji je pod ruskom okupacijom.

"Danas su ukrajinske snage nakon duge artiljerijske pripreme počele s napadom na Balakliju", objavio je Daniil Bezsonov na svom Telegram kanalu.

Proruski čelnik: Grad je okružen, svi prilazi su odsječeni

"Trenutno je Balaklija okružena i u dometu ukrajinske artiljerije. Svi prilazi su odsječeni", rekao je dodavši da bi uspješna ukrajinska ofenziva ugrozila ruske snage u Izjumu, strateški važnom gradu koji Rusija koristi u svojoj ofenzivi na istoku Ukrajine.

Snimke čija autentičnost još uvijek nije potvrđena, a koje su se jučer pojavile na društvenim mrežama, prikazuju ukrajinskog vojnika kako pozira pred ulazom u Balakliju.

Analitičari su rekli da bi inicijalna meta ofenzive na sjeveroistoku mogao biti grad Kupjansk, ključna prometna tačka kroz koju prolazi ruska opskrbna ruta prema jugu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...