KRVAVI OBRAČUN U HERCEGOVINI: U pucnjavi ranjena jedna osoba, oglasio se MUP HNK

Dodao je kako će više detalja biti poznato u toku dana.

  • Hronika

  • 08. Sep. 2022  08. Sep. 2022

  • 0

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona objavilo je više detalja o sinoćnjoj pucnjavi u Mostaru u kojoj je ranjena jedna osoba navodeći kako je PS Mostar Centar u srijedu oko 19 sati prijavljeno da se više osoba tuče na kružnom toku na Bišću polju.

"Policijski službenici su na licu mjesta zatekli vozilo marke 'Golf V', u kojem se nalazio S.G. (1995.). U vozilu je uočena čahura od pištolja, a pored vozila su zatečeni A.P. (1999.), V.B. (1996.) i A.S. (1999.), svi iz Mostara.

Patrola policije je utvrdila da je upotrjebljeno vatreno oružje i da je tom prilikom ranjen M.A. (1995.) koji je s lica mjesta pobjegao vozilom marke 'Fiat'. On je ubrzo pronađen u naselju Šehovina gdje je skrivio saobraćajnu nezgodu, a imao je povrede od vatrenog oružja", navode iz MUP-a.

Povrijeđeni je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen je u RMC dr. Safet Mujić, gdje je zadržan uz policijski nadzor.

Slobode su lišeni S.G., A.P. i V.B., dok je S.A. predat službenicima krim. policije MUP-a HNK na krim. obradu.

Upoznat je nadležni tužilac, te je urađen uviđaj, a oba vozila su nakon izvršenog uviđaja prevezena u krug sjedišta MUP-a. Pronađeni pištolj s pripadajućom municijom je uz potvrdu izuzet, stoji u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...