DRAMA U DALMACIJI: Bombom zaprijetio radnicima, policija ga uhapsila i izvršila pretres kuće, a onda je uslijedio šok... (FOTO)

O čitavom događaju izvijestila je zadarska policija.

  • Hronika

  • 09. Sep. 2022  09. Sep. 2022

  • 1

Nakon što je u srijedu bombom zaprijetio radnicima koji su izvodili radove na jednom gradilištu u Zadru, policija je uhapsila 67-godišnjaka te u njegovoj kući pronašla čitav arsenal nedozvoljenoga oružja, uključujući i "zolju" te gomilu mina. Prijavljen je zbog prijetnje i nedozvoljenoga držanja oružja. O čitavom događaju izvijestila je zadarska policija.

"Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnja i kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

U srijedu, 7. rujna oko 15.30 sati, u Zadru na predjelu Puntamike, osumnjičenik je na gradilištu građevinskog objekta negodovao prema radnicima koji su izvodili radove, a kojima je prvo uputio verbalne prijetnje, da bi se nakon kraćeg vremena vratio na gradilište držeći u ruci i pokazujući im minsko-eksplozivno sredstvo, nakon čega se pješice udaljio s mjesta događaja.

image

Foto: PU zadarska

Postupajući po zaprimljenoj dojavi policijski službenici su ubrzo u blizini gradilišta na ulici zaustavili muškarca u dobi od 67 godina koji se dovodi u vezu s navedenim događajem, a koji je tijekom postupanja nekontrolirano mahao rukama prema policijskim službenicima, oglušio se o naredbe te se pokušao udaljiti. Uz uporabu sredstava prisile doveden je u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Tijekom kriminalističkog istraživanja provedena je pretraga doma i prostorija koje 67-godišnjak koristi na području Zadra gdje je pronađen jedan ručni bacač tzv. ‘zolja‘ bez punjenja, jedan prazan kontejner od ručnog bacača RBR M-80 64mm, jedna školska tromblonska kumulativna mina, tijelo protupješačke mine PMR-2a bez eksploziva, tri tromblonske kumulativne mine M 60, jedna ručna kumulativna protuoklopna bomba M-43, dvije tromblonske trenutne mine M-60, jedna ručna bomba M 52, jedna PMA mina 3 (protupješačka antimagnetna mina), tri komada topničkog streljiva 20 mm, 650 komada streljiva kalibra do 14,5 mm te pet okvira za automatsku pušku.

Pronađena minsko-eksplozivna sredstva i streljivo koja je nedozvoljeno posjedovao od osumnjičenika su oduzeta te ih je na siguran način izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 67-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Prijetnja i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku", navodi se u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...