POGAČA HELJDUŠA: Izvrsna je, napravite je

Trebat će vam 300 g heljdinog brašna.

  • Gastro

  • 09. Sep. 2022  09. Sep. 2022

  • 0

Sastojci:

300 g heljdinog brašna

100 g bijelog brašna

1 kašičica soli

1 kašičica šečera

po potrebi voda

1 kašičica suhog kvasca

Priprema: 

1. Sve sastojke dobro sjediniti, brašno, kašičica kvasca, kašičica soli, šećera i voda.

2. Tijesto ostaviti da "odmara", pa ga još jednom dobro izmiješati kutlačom.

3. Tepsiju podmazati, izliti tijesto i staviti da se peče u prethodno zagrijanu rernu.

4. Peći oko 40 minuta. Ustvari, koliko će se peći zavisi od vaše rerne.

5. Provjerite drvenim štapićem da li je pečeno, ako se ne lijepi za štapić pečeno je. 

Savjet:

Vodu dodajte toliko da vam tijesto ne bude ni suviše gusto, ni suviše rijetko.

Prijatno!:) 

(Recepti.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...