ALEKSANDAR VUČIĆ SE I DALJE TJEŠI: "Nikakvog priznanja Kosova neće biti"

Trojica diplomata su prije dolaska u Beograd boravila u Prištini gdje su se sastali sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

  • Regija

  • 09. Sep. 2022  09. Sep. 2022

  • 2

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas na početku razgovora sa pregovaračima EU u Beogradu da neće biti nikakvog priznanja Kosova.

Razgovor o budućnosti Srbije, a nikakvog priznanja Kosova neće biti! Upravo razgovaram sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom i sa savjetnicima za spoljnu i bezbjednosnu politiku Republike Francuske i Savezne Republike Njemačke, Emanuelom Bonom i Jensom Pletnerom, uvijek spreman na kompromisna rješenja, u skladu sa Ustavom Republike Srbije i Rezolucijom 1244 SB UN.

Nema predaje! Živjela Srbija- napisao je Vučić na Instagram nalogu “budućnostsrbijeav”.

Trojica diplomata su prije dolaska u Beograd boravila u Prištini gdje su se sastali sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...