VIŠKOVIĆEVA VLADA PROMIJENILA PLAN: Pred izbore daju više novca

Višković je naveo da je Vlada odobrila znatna sredstva za održavanje Balkanskog prvenstva u veslanju.

  • Politika

  • 09. Sep. 2022  09. Sep. 2022

  • 0

Premijer bh. entiteta RS Radovan Višković najavio je da će Vlada RS korigovati svoju odluku i odobriti dodatna sredstva za rekonstrukciju mosta u Dobrunu kod Višegrada.

"U momentu odobravanja sredstva do izbora izvođača došlo je do promjene cijena ulaznih sirovina i Vlada će korigovati svoju odluku i odobriti dodatna sredstva", rekao je Višković nakon današnjeg sastanka u Višegradu sa načelnikom opštine Mladenom Đurevićem.

Višković je naveo da je Vlada odobrila znatna sredstva za održavanje Balkanskog prvenstva u veslanju, ističući da je to ulaganje u promociju turističkih potencijala Višegrada i Andrićgrada.

Premijer RS rekao je da je ovo prvenstvo u veslanju okupilo predstavnike iz nekoliko evropskih zemalja.

"Oni će, kada se vrate kući, sigurno imati šta da kažu o RS, Andrićgradu, Mokroj Gori i drugim sadržajima koje će posjetiti tokom boravka ovdje", naglasio je Višković.

Višković je podsjetio da je Vlada RS odobrila prije skoro dvije godine milion KM za banju “Vilina vlas”, ali da, nažalost, do danas ta sredstva nisu realizovana. On je rekao da je to velika šteta i da mu je bila želja da pomogne toj ustanovi da bude na mjestu koje zaslužuje.

"Potencijali te banje su znatno veći nego što sadašnji kapaciteti mogu da to isprate", dodao je Višković, prenosi Srna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...