Evropa
ZASTRAŠUJUĆE SNIMKE IZ UKRAJINE: Ruski zločinci bombardirali stambenu zgradu, među mrtvima ima i djece...
Prije 10 min0
Inflacija je pogodila svaki džep. To najviše osjetimo kad odemo u trgovinu kako bismo kupili namirnice za pripremu ručka.
Gastro
10. Sep. 2022 10. Sep. 2022
0
Recept za jastučiće punjene mljevenim mesom koji su brzo gotovi, a oduševit će i klince i odrasle.
Sve što trebate učiniti je zamijesiti glatko tijesto, napuniti ga mljevenim mesom i ubaciti u rernu.
Sastojci:
Za tijesto:
400 g glatkog brašna
200 g oštrog brašna
400 ml mlijeka
50 ml ulja
1 suhi kvasac
1 žlica šećera
Malo soli
Za nadjev:
1 veća glavica luka
500 g miješanog mljevenog mesa
1 veća mrkva
Sol, papar, peršin
Dodatno
1 jaje za premaz
Priprema:
1. Zamijesite tijesto. Pomiješajte brašno, sol, šećer i suhi kvasac. U mlako mlijeko dodajte ulje pa spojite sa suhim sastojcima.
2. Mijesite oko 10 minuta kako biste dobili glatko tijesto. Ostavite tijesto da se odmara 45 minuta.
3. Za to vrijeme pripremite nadjev. Na malo ulja stavite pržiti sitno sjeckani luk i mrkvu narezanu na kockice. Kad luk postane staklast, dodajte mljeveno meso i začine. Dinstajte pola sata uz povremeno miješanje. Nemojte dodavati tekućinu jer će meso pustiti svoje sokove. Meso prije punjenja treba biti suho.
4. Razvaljajte tijesto na debljinu prsta pa čašom većeg promjera izrežite krugove. Na svaki krug stavite žlicu nadjeva pa spojite krajeve.
5. Posložite na pleh obložen papirom za pečenje. Svaki jastučić premažite žumanjkom i stavite peći na 200 stupnjeva pola sata.
6. Ovako pripremljene jastučiće možete jesti tople ili hladne. Odlični su za brzi ručak ili večeru, a super su rješenje i za veliki odmor.
Prijatno!:)
(Zadovoljna.hr)
Evropa
ZASTRAŠUJUĆE SNIMKE IZ UKRAJINE: Ruski zločinci bombardirali stambenu zgradu, među mrtvima ima i djece...
Prije 10 min0
Gastro
JOŠ MALO PA NESTALO: Kolač od kajsija oduševit će i staro i mlado, poklanjamo recept...
Prije 16 min0
Zdravlje
SAD JE PRAVO VRIJEME: Ovo su razlozi zbog kojih svakog dana treba jesti smokve...
Prije 28 min0
Auto
SEKUNDE DO KATASTROFE: Ukoliko sami u svoje vozilo sipate rashladnu tekužinu – ovo trebate znati...
Prije 39 min0
Gastro
RAME UZ RAME SA SVJETSKIM DELICIJAMA: Bosanske pite među najboljim na svijetu
Prije 18h0
Gastro
SPECIJALITET BOSANSKE KUHINJE: Napravite vrhunski kadaif prema tradicionalnoj recepturi, nema šanse da ne uspije…
Prije 23h0
Gastro
KULINARSKI HIT DANA: Na brzinu napravite Raffaello kuglice i iznenadite ukućane… (VIDEO)
16. Avg. 20250
Gastro
JOŠ MALO PA NESTALO: Kolač od kajsija oduševit će i staro i mlado, poklanjamo recept...
Prije 16 min0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.