BRITANSKI VOJNICI STIŽU NA KOSOVO: Oglasio se KFOR, otkrio razloge...

Saopćenje KFOR-a...

  • Regija

  • 10. Sep. 2022  10. Sep. 2022

  • 1

KFOR je danas saopćio da će zbog izvođenja rutinske vježbe krajem ovog mjeseca privremeno povećati broj vojnika na terenu, tako što će britanski vojni kontigent doputovati 11. septembra na Kosovo.

"Nakon završetka vježbe, ovaj vojni kontingent će napustiti ovu državu i vratiti se u Veliku Britaniju", saopćio je KFOR.

"Od 27. septembra do 2. novembra 2022. godine, snage KFOR-a, koje predvodi NATO, izvest će rutinsku vježbu za jednu od svojih rezervnih jedinica. To će rezultirati privremenim povećanjem broja vojnika na terenu", navodi se u saopćenju KFOR-a.

Također se precizira da će vojni kontingent iz Velike Britanije doputovati na Kosovo 11. septembra "radi upoznavanja i integracijskih aktivnosti sa sredstvima i osobljem KFOR-a uoči vježbe".

Ove jedinice će, prema saopćenju KFOR-a, obavljati aktivnosti obuke "kako bi održale visok nivo spremnosti i doprinijele očuvanju bezbjednog okruženja i slobode kretanja za sve ljude na Kosovu, kako je naloženo Rezolucijom Vijeća sigurnosti UN 1244 iz 1999. godine".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...