FUAD ČOLPA SE OPET OGLASIO O UTAKMICI SA RUSIJOM: "Irfan Durić je pet dana ranije znao za utakmicu sa Rusijom" (VIDEO)

"Ako oni smatraju da je ovo sraman čin nek smatraju da je sraman čin, ja nemam ništa protiv na mišljenje drugih. Ja sam gledao u jednoj od emisija od šest ispitanika dva na ulici u Sarajevu kažu nek se igra ovo je sport, nema to veze sa Rusijom i politikom Putina", kaže Čolpa.

  • Sport

  • 11. Sep. 2022  

  • 4

Fuad Čolpa, član Izvršnog odbora i Komiteta za hitnost Fudbalskog saveza BiH, za Hayat TV je pojasnio odluku o odigravanju prijateljske utakmice reprezentacija BiH i Rusije.

G. Čolpa ko je sve glasao da NSBiH odigra utakmicu sa Ruskom Federaicijom?

U cajtnotu vremena, moram to reći, brzo je bilo i ishitreno, ako imam saglasnost svih članova, a rečeno putem potpredsjednika Irfana Durića, ja sam dao svoj glas na način da se ispune svi uslovi iz ponude Ruske Federacije, uslovi FIFA-e i UEFA-e koje smo dobili i da nemamo posebno implikacije od strane FIFA-e.”

Je li neko vršio pritisak na vas da glasate?

Apsolutno ne. Poznavajući mene, i svi me znaju ja sam vrlo tvrda osoba i po tom pitanju niko me nije zamolio i pitao da glasam. Glasao sam čisto fudbalski. Razdvojio sam politiku od fudbala. Lično ne bježim i kažem javno, podržavam odbrambeni rat u Ukrajiti ali ovo je bio fudbal, radilo se o jednoj ponudi.“

Jeste li prevareni u ovom procesu glasanja?

Nisam prevaren. Ne može me niko prevariti ali inputi da su svi Bošnjaci, čak sam i razgovarao , da ne nabrajam imena, neće mene niko od kolega prozvati, da kaže da li postoji saglasnost UEFA-e, kažu nema problema. Rekao je da su svi članovi IO NSBIH za, i da je i on (Irfan Durić) za. On ne može to opovrgnuti, imam svjedoke, ima i snimljeno. „

Da li ste očekivali ovoliki pritisak javnosti na ovakvu odluku?

Baš ovakav pritisak nisam očekivao. Znao sam da će biti reakcija i ovo su reakcije više sa bošnjačke strane iako u razgovorima sa sportskim radnicima i oni razvdajaju sportski dio od politike.“
Da li mislite da ste pogriješili što ste glasali za ovakvu odluku?

Priznam grešku. U ovakvom raspletu događaja imam jedno izvjesno pokajanje, naišlo je na veliki otpor javnosti ali i sad ostajem dosljedan da sam glasao za fudbal, sport.”

Mnogi smatraju da je ovo sraman čin NSBiH. Kako vi gledate na to?

Ako oni smatraju da je ovo sraman čin nek smatraju da je sraman čin, ja nemam ništa protiv na mišljenje drugih. Ja sam gledao u jednoj od emisija od šest ispitanika dva na ulici u Sarajevu kažu nek se igra ovo je sport, nema to veze sa Rusijom i politikom Putina.”

Mislite li da će se ova utakmica na kraju otkzati?

Mislim da hoće, razgovarao sam sa predsjendikom. Čekamo da prođe utakmica sa Crnom Gorom, i biće prijedlog putem IO NSBIH i moj, ja sam to javno rekao da se utakmica s Rusijom otkaže osim ako ne dođe do promjene situacije od strane UEFA-e i FIFA-e.”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...