PRIGLUPI KOMENTARI O KRALJICI ELIZABETI II: Bruka i sramota neupućenih kadrova Naše stranke

Komentarisanje Elizabete II na način na koji su to uradili članovi Naše stranke je potpuni promašaj i njihova bruka.

  • Mini market

  • 12. Sep. 2022  12. Sep. 2022

  • 6

Dok većina civiliziranog svijeta tuguje zbog smrti kraljice Elizabete II, a telegram saučešća  Britancima stiže čak i od Vladimira Putina, članovi i simpatizeri Naše stranke zbijaju neslane šale na račun njene smrti.

Tako je predsjednik Općinskog odbora Naše stranke u Novom Sarajevu Faris Šehović komentarišući smrt kraljice Elizabete II na Facebooku napisao:

- Elizabeta je umrla, ali za njom nastavlja da živi ideja najvećeg smeća na svijetu - kraljevske porodice i monarhističkog prestolonasljedstva. Kraljica je umrla, smrt kraljevstvu. Kraljica je umrla, sloboda narodu.

Šehović je umjesto da se bavi lokalnim problemima stanovnika Novog Sarajeva odlučio da komentariše smrt kraljice Elizabete na potpuno pogrešan način.

I nije samo Šehović imao šta da kaže o ovoj temi iz Naše stranke.

Njihov član Amir Purić je izjavio da je nakon smrti kraljice Elizabete II novi najstariji vladar na svijetu Fikret Abdić. Dakle, po njemu su ratni zločinac Abdić i kraljica Elizabeta isto.

Velika Britanija i BiH su prijateljske zemlje,a telegrame saučešća uputio je državni vrh naše zemlje bez izuzetka. Kralj Charles III, sin pokojne Elizabete prije dvije godine je snimio poruku kojom se obratio na komemoraciji žrtvama genocida u Potočarima rekavši kako su međunarodni sudovi događaje iz jula 1995. godine okvalifikovali kao genocid.

"Ti događaji su strašna mrlja u našoj kolektivnoj stvarnosti, a međunarodna zajednica je iznevjerile one koji su ubijeni, one koji su nekako uspjeli preživjeti i one koji su pretrpjeli strašan gubitak najmilijih", rekao je tadašnji princ Charles.

I nije samo kralj Charles iz kraljevske porodice govorio s empatijom i poštovanjem prema žrtvama genocida. Učinila je to i prinzeca Anne koja je 2015. prisustvovala komemoraciji i dženazi u Potočarima, te promociji knjige Hasana Nuhanovića, Srebreničanina koji je prežio genocide u Srebrenici. Princeza Anne je kćerka kraljice Elizabete II.

A ako odemo još dalje u historiju sjetićemo se posjete pokojne princeze Diane Bosni i Hercegovini i njenom angažmana na deminiranju naše zemlje i pomoći ljudima koji su u agresiji na BiH ostali bez dijelova tijela.

Dakle, komentarisanje Elizabete II na način na koji su to uradili članovi Naše stranke je potpuni promašaj i njihova bruka.

("SB")

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...