SUPRUGA OTPUTOVALA U HAAG: Zdravstveno stanje ratnog zločinca Ratka Mladića…

On je rekao da se čeka zdravstvena dokumentacija, kao i termin kada ljekari iz Srbije mogu da ga pregledaju.

  • Vijesti

  • 13. Sep. 2022  

  • 9

Darko Mladić, sin nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, i presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, rekao je za RTRS da je zdravstveno stanje njegovog oca ozbiljno, ali ne i neizlječivo, ukoliko dobije odgovarajuću terapiju.

- Јuče popodne smo se kratko čuli, nema promjena i dalje je dosta loše. Vrlo kratko smo pričali, nije imao snage da više govori, ali bar znamo da je živ - rekao je Darko Mladić.

On je rekao da je njegova majka otputovala u Haag i danas bi trebalo da ga posjeti.

- Obećali su da će dozvoliti da majka dođe u zatvorsku bolnicu i da ga posjeti. Očekujem da će se danas vidjeti, ali ne znam u koje doba dana, pošto je to sad vanredna situacija. Kada inače odlazimo u posjetu to traje od devet do pola pet, ali sada, pošto je on u bolnici, to neće moći da traje dugo - naveo je Mladićev sin.

On je rekao da se čeka zdravstvena dokumentacija, kao i termin kada ljekari iz Srbije mogu da ga pregledaju, izrazivši nadu da neće biti birokratskih prepreka.

- Pravilnik propisuje da ukoliko general snosi troškove svojih ljekara, a u ovom slučaju mi snosimo, moraju da omoguće pristup. Do sada se dešavalo da to odugovlače - rekao je Darko Mladić.

Dodao je od izvještaja srpskih ljekara zavisi da li će tražiti liječenje ratnog zločinca Mladića u drugoj zemlji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...