ALEKSANDAR VUČIĆ NA POSEBNOJ SJEDNICI SKUPŠTINE SRBIJE O KOSOVU: "Odgovorna politika ne može počivati na mitovima, da ne ginemo uludo"

"Sopstvene mitove moramo da prilagodimo razumijevajući koliki je njihov značaj u stvaranju duha srpskog naroda, ne bismo bez njih opstajali ali da izbjegnemo sunovrat koje u prošlosti nismo mogli da izbjegnemo, da ne ginemo uludo", kaže Vučić.

  • Regija

  • 13. Sep. 2022  

  • 4

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na posebnoj sjednici Skupštine Srbije o Kosovu, obraćajući se poslanicima, da će makar dio tereta i briga tamošnjeg srpskog naroda podijeliti sa njima, boreći se za ključno nacionalno pitanje za Kosovo.

"Kada je nešto za naciju bolno tome mora da se pristupa odgovorno udruživanjem svih društvenih snaga, koje će nas podstaći da prevaziđemo razlike", istakao je Vučić.

Prema njegovim riječima, Skupština Srbije je pravo i jedino mjesto gdje se razgovor može voditi dubinski.

"Odgovorna politika ne može da počiva na mitovima. Sopstvene mitove moramo da prilagodimo razumijevajući koliki je njihov značaj u stvaranju duha srpskog naroda, ne bismo bez njih opstajali ali da izbjegnemo sunovrat koje u prošlosti nismo mogli da izbjegnemo, da ne ginemo uludo", kaže Vučić.

Kaže i da se tamo na Kosovu i Metohiji, zajedničkom i srpskom i albanskom, mora da pronađe život za Srbe i Albance.

"Sve drugo vodi nas ka novoj dozi pustih snova koje niko neće moći da ostvari. Važno je da u politici ljudima ponudimo šta je realno i šta je moguće, da uradimo ono što možemo, prostor je takav da su nam mogućnosti za napredak oskudni", istakao je Vučić.

Ističe da srpski vojno-policijski kapaciteti su desetostruko snažniji nego što su bili.

"Posjedujemo više pameti i mudrosti i znamo gdje su granice ozbiljnosti i odgovornosti da sačuvamo mir i obezbjedimo mir", rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, ako bi došlo do bilo kakvog sukoba bila bi to katastrofa za cijelu Srbiju.

On je naglasio da Beograd neće ni posredno ni neposredno priznati nezavisnost Kosova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...