"BILO BI KOREKTNO": Premijer RS-a Višković poručuje da poslanici koji nisu prisustvovali sjednici VRATE DNEVNICE

Višković smatra da nije normalna situacija da ne dođe na sjednicu neko ko je dobro plaćen da radi svoj posao.

  • Politika

  • 14. Sep. 2022  14. Sep. 2022

  • 0

Predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković izjavio je da bi bilo korektno od poslanika koji nisu prisustvovali današnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine RS da vrate dnevnice koje bi bile usmjerene prema nekim drugim kategorijama stanovništva.

Višković smatra da nije normalna situacija da ne dođe na sjednicu neko ko je dobro plaćen da radi svoj posao.

"Bar bi bilo korektno da vrate to primanje ili dnevnice za taj dan i kažu da se to da drugim kategorijama, pošto se kunu kako bi dijelili. Svi znamo kako su dijelili i šta su radili dok su bili na vlasti", rekao je Višković novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je dodao da su svi imali priliku da vide današnju posebnu sjednicu Narodne skupštine RS.

"To, pogotovo u ovo predizborno vrijeme, prepuštam građanima. Pozivam građane da prepoznaju svačiji rad", rekao je premijer manjeg bh. entiteta.

On je istakao da politiku shvata na način da se sutra djeci, koja su budućnost RS, može pokazati šta je uradila ova vlast za vrijeme svog mandata i političkog angažovanja.

"Pozvao bih sve političare u Bosni i Hercegovini i šire da se takmičimo po projektima koje smo realizovali, a ne po tome ko bolje ili lošije govori, više se ili manje botoksirao. Građane zanimaju projekti i realan život", dodao je Višković.

Današnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine RS o Prijedlogu odluke o potvrđivanju izjave člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorada Dodika o proglašenju Odluke o davanju agremana ambasadoru Njemačke u Bosni i Hercegovini nisu prisustvovali poslanici PDP-a i SDS-a, piše Srna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...