ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ: "Pozivam Željanu Zovko da objasni Hrvatima kako..."

Ali poslije takvog prijedloga Milanović se više ne bi mogao družiti sa Dodikom. Kao ni Čović.

  • Politika

  • 15. Sep. 2022  15. Sep. 2022

  • 4

-Pozivam Željanu Zovko da objasni Hrvatima kako brine o Hrvatima Bosne i Hrvatima u RS. Porukama svog šefa „Čuvajte RS“ ili pak oduzimanje prava glasa Hrvatima van zamišljene Herceg Bosne?

Pogrešnom politikom odgovorni ste za nestanak Hrvata u RS i sada u ostalom dijelu Bosne i Hercegovine, a sad se opet pogrešnim projekcijama borite za zamišljeni entitet – i to kad je i za to već kasno. Ostale su vam samo košulje iz kojih su ljudi pobjegli u Njemačku. Vaš plan da izbornim zakonom dođete do entiteta unaprijed je pao u vodu – Herceg Bosna je entitet u Njemačkoj. Jedini ispravni put bi bio da se prihvati prijedlog Katoličke crkve u BiH o uređenju BiH u četiri regije.

Ali poslije takvog prijedloga Milanović se više ne bi mogao družiti sa Dodikom. Kao ni Čović.

CITAT: Na pitanje da prokomentariše druženje Milorada Dodika i predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, odgovorila je: “To je njegov osobni izbor. Moj izbor je da se brinem o položaju i pravima Hrvata ma gdje god bili, od RS, preko Srednje Bosne do Hercegovine”, navodi se u pozivu Šemsudina Mehmedovića, zastupnika u PSBiH.

Podsjetimo, "Slobodna Bosna" izvijestila je o izjavama Željane Zovko u Strasbourgu.

Više pročitajte OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...