KOME SU PRIPADALI: Danska princeza oduševila rubinima starim 218 godina

Mary je poznata kao jedna od najbolje obučenih žena Evrope, a ovog puta potvrdila je laskavu titulu glam izdanjem koje zaista ostavlja bez daha.

  • Žena

  • 15. Sep. 2022  

  • 0

Danska kraljica Margaret II u nedjelju je proslavila veliki jubilej - 50 godina na tronu ove države, a tim povodom organizovala je gala večeru u Kraljevskom pozorištu u Kopenhagenu.

Na ovom glamuroznom događaju pojavila se i princeza Mary, supruga prijestolonasljednika Danske - princa Frederika, a ova dama je očarala sve zvanice vrhunskom elegancijom.

 

Mary je poznata kao jedna od najbolje obučenih žena Evrope, a ovog puta potvrdila je laskavu titulu glam izdanjem koje zaista ostavlja bez daha.

Inače rođena Australijanka, zablistala je u raskošnoj, otmjenoj haljini u golubjesivoj boji, ali prekrivenoj crnim, prozirnim tilom sa sitnim vezom u formi cvjetića.

Ova kreacija je uska u struku nakon čega se širi u pun krug, a krasi je i zavodljiv čamac izraz, a 50-godišnja princeza zaista izgleda očaravajuće u njoj. Ona je izdanje upotpunila crnom clutch torbicom, predivnom, skupocjenom krunom i ogrlicom koje kriju jednu sasvim posebnu priču.

Naime, kruna koja izgleda kao cvijetni vjenčić sa sitnim rubinama, ali i ogrlica i minđuše koje dolaze u kompletu sa njom, su porodično nasljeđe koje je dospjelo u Maryne ruke 2004. godine nakon udaje za princa Frederika.

Dragulje je 1804. godine naručio Napoleon za pokojnu kraljicu Švedske kako bi ih nosila prilikom njegovog ekstravagantnog krunisanja, a do danske kraljevske porodice stigli su kada se kćerka švedske kraljice udala za budućeg kralja Frederika VIII 1869. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...