HiTec
GRAĐANI OZBILJNO UPOZORENI: Koje podaci se ne smiju dijeliti sa vještačkom inteligencijom
Prije 4 min0
(...) parmezan, naravno.
Gastro
15. Sep. 2022 15. Sep. 2022
0
Sastojci:
4 kg zrelog paradajza
4 glavice crnog luka
4 čehna bijelog luka
2 stabljike celera
1l pilećeg temeljca
50 ml maslinovog ulja
peršun, bosiljak,
so, biber
šaka parmezana
4-6 kriški crnog hljeba
Priprema:
1. U veliku šerpu usuti maslinovo ulje i pržiti sitno sjeckani luk.
2. Dodati celer i bijeli luk i još malo pržiti.
3. Paradajz oguliti i izrezati na kockice i dodati u šerpu.
4. Nasuti temeljac i začine te kuhati na niskoj temperaturi pola sata.
5. Hljeb izrezati na kocke i popržiti ih na vrućem maslinovom ulju.
6. Dodati čorbi i kuhati još 5 minuta, skinuti s vatre i ostaviti da se odmori 10-ak minuta.
7. Štapnim mikserom usitniti dio čorbe i posuti bosiljkom i peršunom.
8. Servirati u zdjelice i svaku porciju posuti parmezanom.
Prijatno!:)
(SB/Domacica.com)
HiTec
GRAĐANI OZBILJNO UPOZORENI: Koje podaci se ne smiju dijeliti sa vještačkom inteligencijom
Prije 4 min0
Hronika
VELIKA AKCIJA SARAJEVSKE POLICIJE: Zaplijenjena droga od pola miliona KM (FOTO)
Prije 8 min0
Regija
NAKON IZRADE PROJEKTNE DOKUMENTACIJE: Kreće sanakcija najdužeg tunela
Prije 13 min0
Vijesti
ZASTUPNICI "TROJKE" POSLALI PISMO NA 700 ADRESA U SVJETSKIM CENTRIMA MOĆI: Dodikovi postupci podsjećaju na obrasce koji su doveli do strašnih zločina u BiH
Prije 15 min0
Gastro
ZABORAVLJENI KLASIK: Najjednostavniji starinski kolač koji smo nekada svi jeli, a danas ga malo ko pravi
Prije 19h0
Gastro
AKO NE ZNATE ŠTA ĆETE OVO POPODNE ZA RUČAK, EVO PRIJEDLOGA: Jelo koje uvijek uspijeva - a uspijeva i nestati s tanjira
11. Nov. 20250
Gastro
ZDRAV, UKUSAN I JEFTIN RUČAK VRLO BRZO ĆE BITI NA TRPEZI: Ovo je još jedno jelo idealno za užurbanu sedmicu
12. Nov. 20250
Gastro
MIRISI I OKUSI KOJIMA NE MOŽETE ODOLJETI: Danas za ručak pravimo piletinu u umaku od bijelog luka… (VIDEO)
12. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.