Evropa
ZASTRAŠUJUĆE SNIMKE IZ UKRAJINE: Ruski zločinci bombardirali stambenu zgradu, među mrtvima ima i djece...
Prije 10 min0
(...) parmezan, naravno.
Gastro
15. Sep. 2022 15. Sep. 2022
0
Sastojci:
4 kg zrelog paradajza
4 glavice crnog luka
4 čehna bijelog luka
2 stabljike celera
1l pilećeg temeljca
50 ml maslinovog ulja
peršun, bosiljak,
so, biber
šaka parmezana
4-6 kriški crnog hljeba
Priprema:
1. U veliku šerpu usuti maslinovo ulje i pržiti sitno sjeckani luk.
2. Dodati celer i bijeli luk i još malo pržiti.
3. Paradajz oguliti i izrezati na kockice i dodati u šerpu.
4. Nasuti temeljac i začine te kuhati na niskoj temperaturi pola sata.
5. Hljeb izrezati na kocke i popržiti ih na vrućem maslinovom ulju.
6. Dodati čorbi i kuhati još 5 minuta, skinuti s vatre i ostaviti da se odmori 10-ak minuta.
7. Štapnim mikserom usitniti dio čorbe i posuti bosiljkom i peršunom.
8. Servirati u zdjelice i svaku porciju posuti parmezanom.
Prijatno!:)
(SB/Domacica.com)
Evropa
ZASTRAŠUJUĆE SNIMKE IZ UKRAJINE: Ruski zločinci bombardirali stambenu zgradu, među mrtvima ima i djece...
Prije 10 min0
Gastro
JOŠ MALO PA NESTALO: Kolač od kajsija oduševit će i staro i mlado, poklanjamo recept...
Prije 16 min0
Zdravlje
SAD JE PRAVO VRIJEME: Ovo su razlozi zbog kojih svakog dana treba jesti smokve...
Prije 28 min0
Auto
SEKUNDE DO KATASTROFE: Ukoliko sami u svoje vozilo sipate rashladnu tekužinu – ovo trebate znati...
Prije 39 min0
Gastro
RAME UZ RAME SA SVJETSKIM DELICIJAMA: Bosanske pite među najboljim na svijetu
Prije 18h0
Gastro
SPECIJALITET BOSANSKE KUHINJE: Napravite vrhunski kadaif prema tradicionalnoj recepturi, nema šanse da ne uspije…
Prije 23h0
Gastro
KULINARSKI HIT DANA: Na brzinu napravite Raffaello kuglice i iznenadite ukućane… (VIDEO)
16. Avg. 20250
Gastro
JOŠ MALO PA NESTALO: Kolač od kajsija oduševit će i staro i mlado, poklanjamo recept...
Prije 16 min0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.