IDU NA SUD: Nataša Kandić tužila Aleksandra Šapića zbog izjave o genocidu

"Podnela sam tužbu protiv gradonačelnika Beograda zbog iznošenja neistinitih tvrdnji:“Nataša Kandić, osoba koja tereti srpski narod za genocid po svim osnovama i koja insistira da budemo proglašeni za genocidan narod", napisala je Nataša Kandić na Twitteru.

  • Regija

  • 16. Sep. 2022  

  • 1

Osnivač Fonda za humanitarno pravo, Nataša Kandić, podnijela je tužbu protiv gradonačelnika Beograda, Aleksandra Šapića zbog izjave u kojoj ju je označio kao osobu "koja tereti srpski narod za genocid".

"Podnela sam tužbu protiv gradonačelnika Beograda zbog iznošenja neistinitih tvrdnji:“Nataša Kandić, osoba koja tereti srpski narod za genocid po svim osnovama i koja insistira da budemo proglašeni za genocidan narod.“

Dodaje i da je to put da političare učinimo odgovornim za javnu riječ.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić za skupštinskom govornicom ranije je rekao je da „svako protiv koga Nataša Kandić i Fond za humanitarno pravo podnesu krivičnu prijavu treba da bude slavljen u srpskom narodu“. On je tako odgovorio na kritike iz koalicije „Moramo“ zbog toga što je izabrao za člana Gradskog veća osnivača zloglasnog logora Sušica, generala Svetozara Andrića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...