NEVJEROVATNO: Član Predsjedništva BiH pozdravio odluku ambasadora Hrvatske, a napao ministricu vanjskih poslova BiH…

Ne stišavaju se reakcije nakon poteza predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

  • Vijesti

  • 17. Sep. 2022  

  • 17

I danas svjedočimo nevjerovatnoj situaciji u režiji Milorada Dodika. Naime, u diplomaciji je nezabilježeno da član Predsjedništva BiH hvali potez ambasadora druge države a kritizira šeficu vanjskih poslova svoje zemlje.

-Pozdravljam odluku ambasadora Hrvatske u BiH, koji je odbio da primi privatnu zabilješku ministarke Turković.

Bisera Turković se još jednom stavila iznad institucija i bez konsultacija iznosila privatne stavove, čime je nastavila da nanosi ozbiljnu štetu BiH na međunarodnom planu, poručio je Milorad Dodik.

Podsjetimo, Ambasada Republike Hrvatske u Sarajevu saopćila je kako je ambasador Ivan Sabolić na sastanku u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine odbio primiti protestnu notu MVP-a "zbog izjava predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića o Srebrenici".

Kako se navodi, "ambasador je odbio primiti protestnu notu čiji se ton i sadržaj temelji isključivo na ničim potkrijepljenim tvrdnjama, a koje su i iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske označene kao laži". 

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...