HAALAND STRAŠNI JE UBICA GOLMANA U NAJJAČOJ LIGI NA SVIJETU; NESTVARNI BROJEVI NORVEŽANINA OD POČETKA SEZONE: Ovo je za čuđenje (VIDEO)

Wolverhampton je od 33. minute igrao sa igračem manje, nakon što je direktni crveni karton dobio Nathan Michael Collins zbog užasnog starta nad Grealishom.

  • Sport

  • 17. Sep. 2022  17. Sep. 2022

  • 0

Fudbaleri Manchester Cityja pobijedili su danas u gostima Wolverhampton sa 3:0, u meču osmog kola engleske Premijer lige.

Strijelci za City bili su Jack Grealish u prvom, nezaustaljivi Erling Haaland u 16. i Phil Foden u 69. minuti.

Wolverhampton je od 33. minute igrao sa igračem manje, nakon što je direktni crveni karton dobio Nathan Michael Collins zbog užasnog starta nad Grealishom.

Haaland je najbolji strijelac prvenstva sa 11 golova, a prati ga Aleksandar Mitrović.

Nestvarni Norvežanin nije bio strijelac samo na jednoj utakmici Premijer lige ove sezone.

Na otvaranju je postigao dva gola West Hamu, zatim je u trećem kolu bio strijelac protiv Newcastlea, a onda je vezao dva het-trika protiv Crystal Palacea i Nottingham Forresta.

Jedan gol je postigao protiv Aston Ville i sada jedan protiv Wolverhamptona. U međuvremenu je bio dvostruki strijelac u Ligi šampiona protiv Seville, a mrežu je zatresao i u drugom kolu protiv Borussije Dortmund.

Ukupno, na 10 zvaničnih utakmica ove sezone postigao je 14 golova.

City je upisao petu pobjedu u šampionatu, i nalazi se na prvom mjestu na tabeli sa 17 bodova, dva više i utakmicom više od Arsenala. Wolverhampton je na 16. mjestu sa šest bodova.

U narednom kolu, City će u gradskom derbiju dočekati Manchester United, dok će Wolverhampton gostovati West Hamu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...