OGLASIO SE MUP CRNE GORE: Policija zakonito pucala u Vuka Borilovića"

Komisija je napravila zapisnik sa izjavama četvorice policajaca sa Cetinja, koji su tog dana iz pištolja u Medovini pucali na Borilovića.

  • Hronika

  • 17. Sep. 2022  17. Sep. 2022

  • 0

Komisija MUP-a Crne Gore utvrdila je da su policajci iz Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, 12. augusta u naselju Medovina, zakonito upotrijebili vatreno oružje.

Oni su opravdano pucali na naoružanog Vuka Borilovića, pokušavajući da ga zaustave tokom krvavog pira.

Tri dana nakon tragedije na Cetinju u kojoj je Borilović usmrtio 10 komšija, među kojima i dva dječaka, a ranio još šest osoba - MUP je formirao Komisiju koja je cijenila upotrebu sredstava prinude u ovom slučaju okolnosti korištenja oružja policijskih službenika, prenijele su "Vijesti".

Komisija je napravila zapisnik sa izjavama četvorice policajaca sa Cetinja, koji su tog dana iz pištolja u Medovini pucali na Borilovića, a potom su u mišljenju naveli da su opravdano koristili vatreno oružje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...