ANA BRNABIĆ O EUROPRIDEU: "Pokazali smo da je Srbija..."

"Završili smo s ovom temom i stavljamo tačku na to. Okrećemo se većim temama", rekla je Brnabić.

  • Regija

  • 17. Sep. 2022  17. Sep. 2022

  • 5

Premijerka Srbije Ana Brnabić održala je vanrednu press-konferenciju o današnjem Europrideu u Beogradu koji su obilježilli desničarsko nasilje i napadi na policiju.

"Želim obavijestiti sve naše građane da je bilo angažirano oko 5.200 policajaca na ulicama Beograda. Imali smo dva sukoba, jedan je bio s grupacijama na Slaviji i sukob sa grupacijama u Karađorđevom parku. U oba slučaja policija je promptno reagirala i riješila problem”, rekla je Brnabić.

Pokazali smo da smo ozbiljna država, koja drži red, koja vjeruje u svoje institucije ali i poštuje prava svih građana. Sve što se dogodilo smo odradili na najbolji mogući način. Završili smo s ovom temom i stavljamo tačku na to. Okrećemo se većim temama”, rekla je Brnabić.

Brnabić reagovala na poziv Boška Obradovića da bude uhapšena

Premijerka Srbije Ana Brnabić odgovorila je lideru Dveri Bošku Obradoviću koji je ranije danas pozvao na njeno hapšenje.

"Čuli smo od Dveri i Zavetnika da je neko od nas prekršio nešto što je donio sud. To je nevjerovatna glupost i pokazuje koliko je njihova politika plitka i koliko zapravo nemaju ozbiljnih tema. Ono što je bilo zabranjeno nije se održalo i to vrlo lako mogu da provjere", navela je ona.

Brnabić je navela da je danas rekla da će u Beogradu biti bezbjedni.

“A što se tiče ovih drugih koji su bili na Prideu, a dok su bili na vlasti nisu mogli da obezbijede ni jedan jedini Pride, a govore jednakost za sve… O njima tek nemam šta lijepo da kažem. Oni su sve o sebi rekli. Svi su se danas nacrtali, ali zato, dok je odgovornost bila na njima da pokaže da su svi ljudi ravnopravni i jednaki, e tu već te junake nismo mogli da vidimo. Tada, ne da niko nije mogao da šeta, već niko nije mogao ni da se okupi na ulici”, kazala je Brnabić.

Podsjetimo, predsjednik pokreta Dveri Boško Obradović reagovao je danas nakon vijesti da je premijerka Srbije Ana Brnabić dala riječ predstavnicima Evropske unije da će šetnja u okviru manifestacije Europride biti održana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...