„ČINJENICE U VEZI SA SREBRENICOM…“: OHR reagirao na Milanovićevo negirenje genocida

-Za zločin genocida u Srebrenici presudili su međunarodni i domaći sudovi, poručili su iz OHR-a.

  • Vijesti

  • 18. Sep. 2022  

  • 11

Ne stišavaju se reakcije nakon što je procurila vijest kako je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović u neformalnom razgovoru negirao genocid u Srebrenici.

Nakon svega, na društvenim mrežama oglasio se i Ured visokog prestavnika u BiH.

-U vezi s nedavnim medijskim izvještajima o navodnim izjavama danim tokom samita Procesa Brdo-Brijuni u Sloveniji, Visoki predstavnik ponavlja da su činjenice u vezi sa Srebrenicom jasne i dobro utvrđene.

Za zločin genocida u Srebrenici presudili su međunarodni i domaći sudovi.

Visoki predstavnik je duboko uvjeren da je otvoreno suočavanje i suočavanje sa zločinima iz prošlosti apsolutno neophodno kako bi se izgradila klima za pomirenje i osigurala puna odgovornost pojedinaca kroz sistem kaznenog pravosuđa, poručili su iz OHR-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...