MAĐARI ODUSTAJU OD EU; NE VJERUJU VIŠE U ZAPADNE VRIJEDNOSTI: "Istina je na strani Rusije"

"Poslije 12 godina pritiska EU i Zapada, mnogi Mađari sebe uhvate kako misle da ako je Zapad loš, onda mora da ima istine u onome što Rusija radi", rekao je Demkó.

  • Evropa

  • 18. Sep. 2022  

  • 2

Mnogi Mađari smatraju da je po pitanju kulturnih vrijednosti istina na strani Rusije, a ne Zapada, piše Politico.

"Jaz između Budimpešte i Zapada raste zbog činjenice da Evropa pokušava da nametne zemlji svoje 'progresivne vrijednosti'", rekao je mađarski pisac Attila Demkó za "Politico".

"Poslije 12 godina pritiska EU i Zapada, mnogi Mađari sebe uhvate kako misle da ako je Zapad loš, onda mora da ima istine u onome što Rusija radi", rekao je Demkó.

Sve veći broj ljudi u Mađarskoj privlače tradicionalne vrijednosti, podstaknute politikom premijera Viktora Orbana.

"Nije iznenađujuće da su tradicionalnije ruske kulturne vrijednosti sve privlačnije", piše Politico.

U augustu je mađarski premijer doveo u pitanje budućnost zapadnog svijeta.

On je naveo da je djelovanje globalističke vladajuće klase Zapada dovelo do unutrašnje krize koja je ugrozila budućnost ovih zemalja.

Podsjećamo, Orban je 16. septembra rekao da su sankcije koje je Evropska unija uvela Rusiji borba patuljaka protiv giganta.

Mađarska ne isključuje reviziju sankcija EU Rusiji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...