SAŠA MAGAZINOVIĆ NAJAVLJUJE RASPLET: Ako neće Špirić i Radmanović, sjednice će sazvati…

Komisija za usuglašavanje teksta Zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, koji je u zastupničkom domu i Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojen u različitom tekstu, usuglasila je prije sedam dana ovaj zakon na način da trošarine na gorivo budu ukinute na period od šest mjeseci uz mogućnost produženja na dodatna tri mjeseca.

  • Politika

  • 19. Sep. 2022  19. Sep. 2022

  • 0

Zastupnik SDP-a u Parlametnu Bosne i Hercegovine Saša Magazinović otkrio je da skupljeni potpisi za održavanje vanrednih sjednica oba doma naroda.

 -Dok čekamo Nikolu Špirića i Nebojšu Radmanovića da shvate da je HITNO i da sazovu sjednice na kojima ćemo potvrditi pojeftinjenje goriva, skupili smo potpise za vanredne sjednice oba doma. Ako neće oni, sjednice će sazvati poslanici i delegati! Imaju vremena još danas, poručio je Magazinović.

Podsjetimo, Komisija za usuglašavanje teksta Zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, koji je u zastupničkom domu i Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojen u različitom tekstu, usuglasila je prije sedam dana ovaj zakon na način da trošarine na gorivo budu ukinute na period od šest mjeseci uz mogućnost produženja na dodatna tri mjeseca. Član Komisije Saša Magazinović (SDP BiH) je nakon sjednice u izjavi novinarima podsjetio da je Zastupnički dom u martu usvojio zakon da gorivo u Bosni i Hercegovini bude jeftinije do pola KM na period od šest mjeseci, uz mogućnost produženja na dodatna tri mjeseca.

Također, Dom naroda državnog parlamenta usvojio je isti zakon, ali s rokom važenja samo 30 dana. ''Danas smo usuglašavali različite stavove dva doma i jednoglasno usvojili da pojeftinjenje goriva ide na period od šest plus tri mjeseca, a ne samo 30 dana, kako je predložio Dom naroda'', naveo je Magazinović. Po njegovim riječima, ono što je obilježilo današnju sjednicu jeste nedolazak članova Komisije iz SNSD-a. ''Jedan je, čini mi se, opravdao odsustvo, a drugi član je, bar nam je tako preneseno, najavio dolazaka, a onda vjerojatno iz političkih razloga nije došao na sjednicu. To nas nije omelo u radu. Glasovima SDP-a BiH, SDA i dva člana HDZ-a BiH jednoglasno je usvojen zakon koji smo predložili 9. ožujka ove godine'', kazao je prije sedam dana Magazinović.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...