TREĆI U MJESEC DANA: Novi slučaj silovanja na Kosovu, za muškarca zatražen pritvor

Osamnaestogodišnja djevojka seksualno je zlostavljana u Uroševcu, a osumnjičenom muškarcu starosti 44 godine biće određen pritvor, potvrđeno je iz tužilaštva u tom gradu.

  • Regija

  • 19. Sep. 2022  

  • 0

Osamnaestogodišnja djevojka seksualno je zlostavljana u Uroševcu, a osumnjičenom muškarcu starosti 44 godine biće određen pritvor, potvrđeno je iz tužilaštva u tom gradu.

Glavni tužilac u Uroševcu Šukri Jašari naveo je da je osumnjičenom muškarcu određeno zadržavanje do 48 sati, a da se tokom dana očekuje podnošenje zahtjeva za određivanje pritvora.

Iz policije u Uroševcu potvrdili su medijima na albanskom da je osumnjičeni rođen 1980. godine, dok je žrtva rođena 2004. godine. Osumnjičeni je uhapšen u nedjelju i odlukom tužioca određen mu je pritvor od 48 sati, prenosi RTS.

"Došlo je do silovanja. Osumnjičenom je po nalogu tužioca određeno zadržavanje do 48 sati. Osumnjičeni ima kriminalnu prošlost", rečeno je u policiji.

Podsjećamo, prije sedam dana maloljetna osoba prijavila je silovanje policiji u Istoku, a osumnjičeno lice je uhapšeno i određen mu je pritvor.

Portparol policije za region Peći Fadil Gaši izjavio je tada da se slučaj dogodio 9. avgusta 2022. godine u opštini Istok, a da žrtva nije prijavila incident zbog straha. Osnovno tužilaštvo u Peći istog dana saopštilo je da je u Klini uhapšena osoba zbog sumnje da je silovala maloljetnicu.

U Prištini je prethodno, krajem avgusta, prijavljeno silovanje maloljetnice od 11 godina. Uhapšeno je više osoba umiješanih u silovanje. Policija je kasnije saopštila da postoje sumnje da je ista maloljetnica i tokom juna silovana i podvođena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...