NOVI IGRAČ REALA IZ MADRIDA BRILJIRAO: Džanan Musa sa prosjekom od 21.4 poena po utakmici, sedmi najbolji strijelac Eurobasketa

Novi igrač Reala briljirao na Eurobasketu.

  • Sport

  • 19. Sep. 2022  

  • 0

Bosanskohercegovački košarkaški reprezentativac Džanan Musa sedmi je najbolji strijelac Eurobasketa koji je jučer okončan u Berlinu.

Španija je savladala Francusku i osvojila zlatnu medalju, a novi košarkaš madridskog Reala je bio sedmi najbolji strijelac Evropskog prvenstva sa prosjekom nešto višim od 21 poen po utakmici. 

Pored sjajnog poenterskog dijela, Musa je imao 3.4 skoka u prosjeku, te četiri asistencije po utakmici što ga je učinilo najboljim igračem naše reprezentacije na Evropskom prvenstvu. 

 

Musa je Mađarima postigao 19 poena, Nijemcima 30 - što mu je bila i najbolja utakmica turnira, Slovencima 22, Francuzima 14, a Litvancima 22.

Najbolji strijelci Eurobasketa: 

Giannis Antetokounmpo - 29.3
Lauri Markkanen - 27.9
Alexander Vezenkov - 26.8
Luka Dončić - 26
Dennis Schroder - 22
Nikola Jokić - 21.7
Džanan Musa - 21.4

(Oslobođenje)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...