DRAMA NA STAZI SMRTI: Čak 40 pripadnika HGSS-a pet sati spašavalo planinara…

Na toj stazi na Biokovu život su već izgubile tri osobe u posljednjih desetak godina.

  • Hronika

  • 20. Sep. 2022  

  • 0

Čak 40 članova HGSS-a spuštalo je ozlijeđenog planinara, javlja Slobodna Dalmacija. Akcija je započela na visini od 1400 metara, a trajala je više od pet sati.

- Dana 18.09.2022. u16:05 sati zaprimamo dojavu, posredstvom Službe 112, o unesrećenom planinaru na predjelu Biokova, između Šćirovca i Sv. Ilije a iznad Topola na 1150 nmv. Na teren odmah izlaze spašavatelji HGSS stanice Makarska, a kako se radi o jednom od najsurovijih i najopasnijih dijelova Biokova, u pomoć su pozvane i HGSS stanica Split te HGSS stanica Dubrovnik. Sveukupno je u akciji bilo 40 spašavatelja. Prvi tim dolazi do unesrećenog u 18:55 sati te ga nakon imobilizacije priprema za transport. Budući su uvjeti bili nepovoljni za transport helikopterom krenulo se u dug i iscrpljujući transport koji završava u 00:50 sati predajom unesrećenog HMS iz Makarske.

 

- Kad smo doznali, mi smo odmah znali o kojem je lokalitetu riječ, da će to biti dugo i iscrpljujuće. Još što nam na ruku nije išao taj vjetar koji je odgodio helikopter i onda je sve krenulo dugo, dugo u noć - kazao je pročelnik Ante Kukavica.

Na toj stazi na Biokovu život su već izgubile tri osobe u posljednjih desetak godina.

- To je jedna od najsmrtonosnijih staza na Biokovu. Prije dvije godine na toj stazi je nestao i poljski državljanin kojeg na žalost još nismo pronašli - rekao je Kukavica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...