NOVI DETALJI U ŠPANSKIM MEDIJIMA: Messi ucjenjivao čelnike Barcelone

Puno uslova je bilo na stolu.

  • Zabava

  • 21. Sep. 2022  21. Sep. 2022

  • 0

Fudbaler Lionel Messi tražio je 2020. od čelnika Barcelone trogodišnji ugovor, ali čelnici katalonskog kluba nisu htjeli da pristanu na zahtjeve argentinskog reprezentativca, prenosi španski list “Mundo Deportivo”.

“Messi je u ljeto 2021. napustio Barcelonu, u suzama koje su obišle svijet. On je tada rekao da se sa klubom u kojem je proveo cijelu karijeru nije dogovorio o nastavku saradnje. Više puta je rekao da je uradio sve kako bi ostao u Barceloni. Međutim, Messi je godinu ranije, kada su počeli pregovori o produžetku saradnje tražio previše od Barcelone”, navodi “Mundo Deportivo”.

Ovaj list je objavio seriju mailova između Messijevog oca Jorgea i izvršnog direktora Barselone Oscara Graua, koji su tokom 2020. godine pregovarali o produženju ugovora između argentinskog reprezentativca i katalonskog kluba.

“Messi je tražio trogodišnji ugovor uz mogućnost jednostranog produženja. Pristao je i na smanjenje fiksne plate za 20 posto u sezoni 2020/2021. Međutim, tražio je da mu se plata poveća za po 10 posto u naredne dvije sezone uz godišnju kamatu od tri posto. Tražio je i bonus od 10 miliona eura za potpisivanje ugovora”, navodi španski list.

“Neka im mačevi vise nad glavom”, navodne su riječi Jorgea Messija koje je napisao u mailu advokatu prije nego što je poslao ponudu čelnicima Barcelone.

“Jedan od uslova bio je da se Messiju obezbijedi privatna loža na Nou Campu za njegovu i porodicu Luisa Suareza. Potom let privatnim avionom za cijelu porodicu u Argentinu za Božić, zatim garancije da će mu naknadno biti isplaćen sav novac kojeg se odrekne u korist kluba tokom krize uz tri posto kamate. Jorge Messi je tražio i da klub isplati provizije koje duguje Rodrigu Messiju, Leovom bratu. Porodica Messi je tražila i da klub obnovi ugovor Pepeu Kosti, privatnom treneru i najboljem prijatelju argentinskog fudbalera. Lionel Messi je trebalo da ima platu 74.9 miliona eura neto na godišnjem nivou”, ističe španski list.

Tadašnji predsjednik Barselone Josep Maria Bartomeu razmišljao je da prihvati uslove, koje je postavio Messi, ali nije želio da potpiše klauzulu o odlasku iz kluba. Messi je, navodno, tražio da mu se omogući odlazak iz Barselone kada god to poželi uz obeštećenje od samo 10.000 eura. “Mundo Deportivo” podsjeća da je otkupna klauzula za argentinskog fudbalera iznosila 700 miliona eura.

Messi je po isteku ugovora sa Barcelonom u ljeto 2021. otišao u PSG. On je u dresu katalonskog kluba odigrao 778 utakmica i postigao 672 gola.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...