ALBIN KURTI ZA CNN: “Beograd i Kremlj dvaput da razmisle ako hoće nešto da nam urade”

Rekao je i da je predsjednici Vlade Srbije Ani Brnabić dozvolio da posjeti sjever Kosova, i da se nada da će tokom tih posjeta „vidjeti da je Kosovo normalna zemlja i da je Kosovo demokratskije od Srbije“.

  • Regija

  • 21. Sep. 2022  

  • 0

Premijer Kosova Albin Kurti je u intervjuu za CNN, sa novinarkom Christiane Amanpour, izjavio da nije isključena mogućnost da se sukob iz Ukrajine odrazi na Zapadni Balkan.

Kurti je u intervjuu CNN-u podsjetio da su Kosovske bezbjednosne snage prošle godine, sa 330 vojnika, učestvovale u „Defender-Europe 21“, kako je rekao, „najvećem vojnom poduhvatu NATO-a u u proteklih nekoliko decenija“.

„Mi smo bili jedan od 16 domaćina. Radujemo se, takođe, da učestvujemo i u ‘Defender-Europe 23’, kako bismo pokazali da smo u skladu sa demokratskim zapadom. Ali takođe da Beograd i Kremlj dvaput razmisle ako hoće nešto da nam urade“, poručio je kosovski premijer.

Rekao je i da je predsjednici Vlade Srbije Ani Brnabić dozvolio da posjeti sjever Kosova, i da se nada da će tokom tih posjeta „vidjeti da je Kosovo normalna zemlja i da je Kosovo demokratskije od Srbije“, prenosi Antena M.

„I zapravo je mnogo nezavisnije od Srbije, jer Srbija zavisi od Rusije“, ocijenio je Kurti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...