DODIK PONOVO PRIJETI: "Ulazak Bosne i Hercegovine u NATO je nemoguć, Rusija je i dalje naša..."

Dodik je u Moskvi svega 5 minuta razgovarao s ruskim predsjednikom Putinom, a njegova posjeta Kremlju u redovima opozicije u Republici Srpskoj okarakterizirana je kao predizborni pokušaj sakupljanja poena.

  • Vijesti

  • 22. Sep. 2022  22. Sep. 2022

  • 13

-Ulazak BiH u NATO je nemoguć, pošto Republika Srpska neće podržati tu ideju, izjavio je agenciji RIA "Novosti" član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

"Srpski narod, Republika Srpska, ne podržavaju ulazak BiH u NATO i to je naša stalna pozicija uprkos svim događajima na globalnoj sceni i pritiscima raznih faktora koji se zalažu za odluku o pridruživanju NATO savezu", kazao je Dodik.

On je kazao da narod Republike Srpske ima svoju odluku o ovom pitanju i naveo da je, prema odluci Narodne skupštine Republike Srpske, ulazak u NATO nemoguć.

"U najmanju ruku, ova procedura bi morala da prođe određene korake u parlamentu, a siguran sam da parlament neće usvojiti takvu odluku. Samim tim naše prisustvo u NATO savezu je apsolutno nemoguće u budućnosti", rekao je Dodik.

-Zapadne sankcije koje su uvedene Rusiji zbog njene vojne operacije u Ukrajini prvenstveno pogađaju EU, rekao je Dodik.

"Rusija je i dalje naša partnerska zemlja uprkos sankcijama koje su uvedene protiv Rusije i koje imaju negativne posljedice prvenstveno po one koji su ih uveli, drugim riječima po EU" rekao je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...