OŠTRE OSUDE IZ SRBIJE: „Vučićev gubitnički govor, u kome je lamentirao nad srpskom i sudbinom Republike Srpske, građani Srbije da izvuku pouku i prestanu da vjeruju toj lažljivoj politici…“

Napominje i da je u svom govoru predsjednik Srbije prije svega vodio računa da se obraća srpskoj javnosti, braneći svoju ratnu politiku iz SRS-a 90-ih godina.

  • Regija

  • 22. Sep. 2022  

  • 4

„Suočavanje sa realnošću nije moguće sjedenjem na četiri ili dvije stolice”, kaže Zoran Vuletić, predsjednik Građanskog demokratskog foruma , komentarišući govor predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Napominje i da je u svom govoru predsjednik Srbije prije svega vodio računa da se obraća srpskoj javnosti, braneći svoju ratnu politiku iz SRS-a 90-ih godina.

Vuletić napominje da mu se čini da se Srbija suočila sa realnošću. Svrstala se na stranu Rusije još 2008. sa predajom energetskog sektora Rusiji.

“Sada se vidi koliko je to bila pogrešna odluka. Danas, imajući u vidu rusku divljačku agresiju na nezavisnu državu Ukrajinu Srbija dodatno sebe unižava, potvrđujući opredeljenje iz 2008. Predsednik Srbije je u svom govoru pre svega vodio računa da se obraća srpskoj javnosti, braneći svoju ratnu politiku iz SRS-a 90-ih godina. Potpuno je svestan da je prošlo vreme u kome je moguće izvlačiti bilo kakve argumente iz povlačenja priznanja Kosova kao nezavisne države”, ističe sagovornik Danasa.

Smatra da bi iz gubitničkog govora, u kome je lamentirao nad srpskom i sudbinom Republike Srpske, prije svega morali građani Srbije da izvuku pouku i prestanu da vjeruju toj lažljivoj politici koja se danas bavi isključivo opravdavanjem Šešelja i Miloševića.

“U govoru ni u naznakama nismo mogli da vidimo da Srbija razume vreme i svet u kome živi, baš kao što 90-ih to isto nisu razumeli Milošević i Šešelj. Od Srbije se traži da ubrza pregovore sa Kosovom. Predložen nam je non paper, dobro bi bilo da ga primimo zvanično, znamo da ga je predsednik Vučić video i vratio. Mislim da bi to mogla da bude osnova na kojoj bismo u budućim pregovorima sa Prištinom i međunarodnom zajednicom, koja bi bila garant dogovora, te bi mogli da ostvarimo maksimum interesa za srpsku zajednicu na Kosovu u datim okolnostima i rasteretimo Srbiju olovnog tega Milošević/Šešelj politike. Sve drugo nas vodi u potpunu izolaciju i toga je svestan Aleksandar Vučić”, kaže Vuletić.

Dodaje da je zato Vučić posvetio govor srpskim biračima. Ništa novo nisu u tom govoru mogli da čuju ni kosovski Albanci, ni države koje su priznale Kosovo“, kazao je predsjednik GDF.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...